NS: Protest protiv nasilja

Stotinak Novosađana okupilo se večeras na centralnom gradskom Trgu Slobode da izrazi protest zbog sve više maloletničkog nasilja.

Izvor: Beta

Sreda, 22.01.2014.

18:36

Default images

Oni su kod spomenika Svetozaru Miletiću zapalili sveće poređane u obliku strele, "uperene" ka Gradskoj kući, gde je sedište lokalne vlasti.

Među okupljenima su funkcioneri i aktivisti gradskih opozicionih stranaka i aktivisti pojedinih nevladinih organizacija.

U Srednjoj ekonomskoj školi u Novom Sadu juče su trojica mladića upala na čas i bejzbol palicama i srpom napala jednog učenika.

Gradonačelnik traži sprečavanje nasilja među omladinom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević oštro je danas upozorio na opasnost od nasilja u školama, među maloletnicima.

Gradonačelnik je to saopštio povodom jučerašnjeg incidenta kada su trojica mladića sa bejzbol palicama i srpom upala na čas u Srednjoj ekonomskoj školi i napala jednog učenika trećeg razreda.

"Sve je više nasilja među školarcima, a kako ono ne bi eskaliralo, neophodno je hitno se posvetiti rešavanju tog problema u širem društvenom kontekstu", ukazao je Vučević u saopštenju.

Ocenio je da decu treba od najmanjih nogu učiti da su u civilizovanom društvu neprihvatljivi nasilništvo, rasistički stavovi i nizak nivo tolerancije prema drugačijima i manjinama.

"Iako živimo u brzom vremenu, moramo zastati i temeljno se posvetiti ovom problemu, počevši od porodice do zvaničnih institucija i uticaja medija", poručio je Vučević.

Dodao je da će Grad Novi Sad nastaviti da sarađuje s policijom i drugim institucijama, ali neophodno je da Ministarstvo prosvete Srbije utvrdi i sprovede mere za suzbijanje maloletničke delinkvencije u školama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: