Sila ako "provokatori" ne prestanu

Ukrajinske vlasti neće imati drugog izbora nego da upotrebe silu ako "provokatori" ne prestanu da podstiču sukobe, izjavio je premijer Ukrajine Mikola Azarov.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.01.2014.

21:48

Default images

"Ako provokatori ne prestanu, vlasti neće imati drugog izbora osim da upotrebe silu predviđenu zakonom i obezbede sigurnost našeg naroda", rekao je on za ruski državni informativni kanal "Vesti 24", misleći na kontroverzne zakone o zabrani protesta koji su danas stupili na snagu, prenosi AFP.

Kontroverzni set novih zakona kojima se zabranjuju svi vidovi antivaldnih protesta stupio je danas na snagu u Ukrajini.

Novim zakonima zabranjeno je neodobreno postavljanje šatora i bina, što je bila karakteristika talasa najnovijih protesta. Onima koji obezbeđuju opremu za mitinge, preti zatvorska ili novčana kazna.

Zakonom su predviđene zatvorske kazne do 15 godina za "masovno kršenje" javnog reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: