Timošenkova podržala demonstrante

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, koja se nalazi u zatvoru, podržala je danas demonstrante koji su se sukobili s policijom u Kijevu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.01.2014.

17:47

Default images

"Zaštitite Ukrajinu i ničega se ne plašite. Ukrajinu nema niko drugi da brani do vas. Vi ste heroji", rekla je Timošenkova u izjavi koju je prenela njena portparolka za AFP.

Timošenkova je rekla da je sloboda vredna borbe i da bi sada bila uz demonstrante, da je na slobodi.

Protesti, izazvani odlukom predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča da zamrzne odnose sa EU i okrene se Rusiji, već gotovo dva meseca potresaju Kijev i druge ukrajinske gradove, a dodatno ih je podstaklo oštro reagovanje policije.

Masovni protesti u Kijevu pretvorili su se juče u sukobe s policijom, nakon što se oko 200.000 demonstranata okupilo u centru Kijeva, uprkos novim kontroverznim zakonima kojima se ograničava pravo na protest.

Policija je upotrebila šok bombe, suzavac i vodene topove na temperaturi od minus sedam stepeni Celzijusa, a prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova, u neredima u ukrajinskoj prestonici povređeno je najmanje 70 pripadnika bezbednosnih snaga, od kojih je 40 smešteno u bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: