Tadić odbio izborni štab DS

Boris Tadić odbio je ponudu da uđe u izborni štab Demokratske stranke za beogradske i parlamentarne izbore, saznaju “Novosti”.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 19.01.2014.

22:40

Default images

Štab je oformljen na kraju burne, maratonske sednice Glavnog odbora, održane u subotu, u Novom Sadu.

Iako je posle glasanja o izveštaju o radu lidera Dragana Đilasa, koji je usvojila većina od 274 delegata, poručio da će nastaviti da pomaže stranku i u kampanji, Tadić je odbio da preuzme deo odgovornosti za loš izborni rezultat u Beogradu, koji je, po njemu, izvestan sa aktuelnim rukovodstvom na čelu DS.

U Tadićevom taboru tvrde da ishod sednice GO ne doživljavaju kao poraz, već kao privremenu Đilasovu pobedu, koja je “oročena” na naredna tri meseca, odnosno do izbora u prestonici. Plan Tadića i struje koja zahteva hitne promene u DS (što je dobilo podršku 127 delegata na GO) jeste da sačeka rezultate glasanja u prestonici, a da onda, ponovo, pokrene pitanje Đilasove smene. Đilas je obećao da će osvojiti 30 odsto glasova, istraživanja pokazuju da je rejting DS oko 13 odsto. Ukoliko se ove loše prognoze obistine, i onima koji su sada podržali Đilasa biće jasno da su promene u stranci neophodne, kaže izvor "Novosti". Tadić već u ponedeljak nastavlja sa serijom sastanaka sa članstvom i funkcionerima stranke u svojoj novoj bazi, Centru za razvoj naučne politike u blizini beogradske Đeram pijace.

S druge strane, iz Krunske poručuju da će sačekati da li će Tadić sprovoditi aktivni bojkot kampanje DS za izbore, kao što je bio slučaj na Voždovcu i u Kostolcu, i da će u tom slučaju o eventualnim sankcijama odlučiti organi stranke. Prema saznanjima "Novosti", “titulu” počasnog predsednika može mu osporiti samo skupština DS, koja neće biti zakazana u narednih nekoliko meseci. Vrh DS izdao je direktivu svim funkcionerima i odborima da stave tačku na unutarpartijske razmirice i angažuju sve resurse za predstojeće izbore, da posebno budu prisutni u javnosti i imaju brze reakcije na sva istupanja, poteze i odluke aktuelne vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: