Pešić: Važno da SNS "ne pojede" DS

Sociološkinja Vesna Pešić za B92 kaže da je za Srbiju važno da Demokratska stranka kao najveća opoziciona stranka u Srbiji ostane prava opozicija.

Izvor: B92

Subota, 18.01.2014.

10:21

Default images

"Za mene je veoma važno da u DS pobedi ona druga struja koja je protiv koalicije sa SNS-om. Jer ko će doći posle ako i Demokratska stranka bude "pojedena" od strane Srpske napredne stranke i bude njen partner, kako ćemo mi uopšte da smenimo ovu sadašnju", kaže Pešićeva.

Ona dodaje da je za nju najvažnije da se Demokratska stranka održi i konsoliduje i da se DS sačuva kao velika stranka koja jednog dana može da bude pobednica i da smeni ovu vlast.

"Ali ako i nju "potopimo" a vrši se veliki pritisak na to, onda ćemo svi završiti pod jednom kapom i nećemo moći sve ono što smo ostvarili 5. oktobra da možemo da smenjujemo vlast i da imamo demokratske izbore, mislim da će i to biti potopljeno“, rekla je Pešićeva.

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je spreman da ponovo stane na čelo stranke i da očekuje da Glavni odbor na današnjoj sednici iskaže nepoverenje Draganu Đilasu.

S druge strane, portparolka demokrata Aleksandra Jerkov je, podsećamo, nedavno rekla da će se danas odlučivati o tome da li će se DS svrstati na "rezervnu klupu Aleksandra Vučića za neku buduću koaliciju" ili će potvrditi politiku opozicione partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: