Hilari Klinton - odbrana i napadi

Predsednica Odbora za obaveštajne poslove Senata Dajen Fajnstajn založila se danas za odbranu bivše državne sekretarke Hilari Klinton u slučaju Bengazi.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

22:26

Default images

Tada su ubijeni ambasador SAD Kris Stivens i trojica radnika ambasade.

Prethodno je isti odbor usvojio izveštaj u kome se kritikuje Stejt department zbog nepreduzimanja potrebnih mera bezbednosti, iako je bilo naznaka da bi do napada moglo da dođe.

Senatorka Fajnstajn, demokrata iz Kalifornije, rekla je da osuđuje korišćenje izveštaja u političke svrhe, pošto je senator Džon Mekejn, nekadašnji predsednički kandidat, uz još nekoliko senatora, kritikovao Hilari Klinton.

Fajnstajn, međutim, tvrdi da se ime bivše državne sekretarke ne pominje nijednom na 58 strana izveštaja.

Nekadašnja prva dama Amerike je žestoko optužena s republikanske strane da je nečinjenjem doprinela tragediji u Bengaziju.

Smatra se da bi ovaj slučaj mogao da joj odmogne u eventualnoj predsedničkoj trci 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: