Bojović iz zatvora kontroliše drogu

Vođa novog "zemunskog klana" Luka Bojović iz ćelije španskog zatvora i dalje rukovodi prodajom narkotika u prestonici, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

07:22

Default images

Bojoviću u ovom poslu pomažu petorica saradnika. Samo u njegovoj beogradskoj narko-mreži je na stotine sitnih dilera koji drogu izbacuju na ulicu.

Aleksandar Obradović (34), u čijem štek stanu je beogradska policija u ponedeljak pronašla kilogram kokaina, jedan je od ključnih pripadnika Bojovićeve grupe, za koga su radili sitniji dileri.

"On je bio na vezi sa glavnim Bojovićevim saradnicima i, zahvaljujući tim kontaktima, do njega su dolazile veće količine kokaina. Obradović je za posao iznajmio stan, u kome je mešao i premeravao kokain i preko sitnijih dilera ga izbacivao na ulicu", kažu u beogradskoj policiji za Blic. Ovo hapšenje, kako se očekuje, moglo bi policiju da dovede do još nekih pripadnika Bojovićeve grupe.

"Iako je Bojović u španskom zatvoru od februara 2012. njegovi ljudi, koji su ostali u Beogradu, nastavili su posao sa drogom i to uglavnom sa kokainom. U tom poslu i dalje drže primat na beogradskom narko-tržištu", objašnjavaju u policiji za Blic.

Bojoviću se u Srbiji sudi u odsustvu, jer se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Španiji i to od momenta kada je uhapšen u Valensiji, 9. februara 2012.
On je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge (2004) i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Za ta krivična dela, osim njega, optuženi su i Vladimir Milisavljević Budala i Miloš Simović.

Bojović je svedočio 9. decembra 2013. video-linkom iz španskog suda svedočio u procesu protiv pripadnika zemunskog klana Aleksandru Simoviću, a tada je naveo da ništa ne zna o ubistvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: