Istraga protiv čelnika Ulcinja

Vrhovno tužilaštvo Crne Gore naložilo istragu protiv predsednika i potpredsednika opštine Ulcinj Nazifa Cungua i Selima Resulbegovića, zbog moguće korupcije.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

10:22

Default images

Istraga je pokrenuta nakon što su Cungu i Resulbegović međusobno u medijima razmenili teške optužbe za korupciju.

Resulbegović je optužio Cungua da je studijom lokacije za Šas, na kojem ima svoju privatnu imovinu, obuhvatio i 32 hiljade kvadratnih metara državne imovine, čime je naneta milionska šteta za državu.

Cungu je odbacio te navode i optužio Resulbegovića da je izmenom detaljnog urbanističkog plana nameravao da na svojoj imovini, ispod hotela Mediteran, gradi objekat čija bi spratnost bila iznad dozvoljene.

On je optužio Resulbegovića i da je u svoj biro dovodio strane investitore i nezakonito im obećavao olakšice kada je u pitanju donošenje planske dokumentacije.

Cungu je na čelu izborne liste Force za lokalne izbore u Ulcinju 26. januara, a Resulbegović predvodi listu Socijaldemokratske partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: