Užicu voda najkasnije za 3 nedelje

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da će građani Užica najkasnije za tri nedelje dobiti vodu za piće.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.01.2014.

23:47

Default images

Mihajlović je gostujući na Radio-televiziji Srbije kazala da je vlada formirala telo koje pokušava da reši što pre taj problem.

"Građani Užica moraju što pre da dobiju vodu...Ovo što se dogodilo u Užicu rezultat je dugogodišnjeg nemara prema životnoj sredini", rekla je Mihajlović i dodala da će građani najkasnije dobiti vodu za dve do tri nedelje kada se završi cevovod.

Ona je dodala da je njeno ministarstvo prvo odreagovalo kada su se na jezeru u Užicu pojavile toksične alge i da su svi u lancu odgovornosti, osim Ministastva energetike zakazali.

"Već sam rekla da su u tom lancu svi napravili propust sem Ministarstva energetike", naglasila je Mihajlović.

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas kazao je da građane ne interesuje ko je u tom lancu odgovornosti kriv, već kada će dobiti pijaću vodu.

"Agencija za zaštitu životne sredine dužna je da tri puta godišnje proverava kvalitet vode, a ona to nije radila i na svom sajtu nijednom nije objavljivala rezultate", rekao je Đilas.

On je poručio da je greška što je ukinut Fond za zaštitu životne sredine, kao i da se jedino u periodu od 2004. do 2008. godine ulagalo u jezero u Užicu.

Upitan da li nešto slično može da se desi u Beogradu, Đilas je odgovorio da ne može.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: