Mala Lana otputovala u Rim

Šestogodišnja devojčica Lana Nikolić koja je obolela od teškog oblika aplastične anemije jutros je sa roditeljima otputovala na lečenje u Italiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.01.2014.

10:47

Default images

S obzirom na Lanino trenutno veoma osetljivo zdravsteno stanje, kada gotovo svakog trećeg dana prima transfuzije krvi zbog izuzetno loše krvne slike i pada imuniteta, njen hitan put na lečenje u Rim je bio neophodan kako bi bila pod stalnim nadzorom, lekarskom negom i pripremnim lečenjem dok se za nju ne pronađe kompatibilni nesrodni donor koštane srži.

Lana danas treba da bude primljena u bolnicu "Ospedale Pediatriko Bambino Gesu" u Rimu gde će boraviti do pronalaska donora za nju, i u kojoj će biti obavljena transplantacije koštane srži.

"Ovo je poslednji korak u lečenju naše Lane jer nakon 6 meseci imunosupresivne terapije, koja na žalost nije urodila plodom ovde u Srbiji, ona sada mora da ide na transplantaciju koštane srži u bolnicu u Rimu. Imamo poverenja u ustanovu u koju idemo i nadamo se da će nesrodni donor biti pronađen što pre kako bi Lani što pre bila tranplantirana koštana srž", kaže Lanin otac Oliver Nikolić. Prema njegovim rečima, kada Lana bude operisana, prvih mesec ipo dana biće u sterilnoj sobi u bolničkoj izolaciji, a onda se mora čekati još tri meseca kako bi se sa sigurnošću znalo da li je operacija bila uspešna.

"Posle toga ako sve bude kako treba i nema komplikacija mogli bismo da se vratimo u Beograd, a pod kompletnim nadzorom lekara do ozdravljenja Lana treba da bude preko godinu dana. Mi smo za sada svi puni optimizma i nade da će naša Lanica uskoro ozdraviti, da će konačno živeti srećno i bezbrižno kao njeni vršnjaci i da će moći u septembru da krene u prvi razred, kao i da da će ovo bolno iskustvo zauvek ostati iza nas", dodaje Oliver Nikolić.

Podsetimo, za lečenje Lane pokrenuta je humanitarna akcija "Pomozi mi i ti", u kojoj je sakupljeno je do sada 185.000 evra, što nije sav potreban novac za njeno kompletno lečenje.

Sama operacija transplantacije koštane srži u bolnici u Rimu iznosi 156.248, 25 evra, a pored toga za proces pronalaska odgovarajućeg nesrodnog donora koštane srži, pretrage baze podataka i testiranje potencijalnih donora treba obezbediti sredstva od oko 50.000 evra, kao i sredstva za troškove transporta i boravka u Rimu. Zbog toga se akcija pomoći devojčici nastavlja, dok se ne sakupe sva neophodna sredstva za lečenje i postoperativni period.

Računi za pomoć maloj Lani Nikolić

Za uplatu novčane pomoći otvoreni su računi :

Za dinarske uplate:

Uplata na račun: 160-1-73

Sa pozivom na broj: 51-102-0012682.1

Za EUR/USD uplate:

IME PRIMAOCA: Oliver Nikolić, Cara Lazara 5, Beograd

IBAN: RS35160513020158224493

BANKA PRIMAOCA: Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Serbia

SWIFT: DBDBRSBG

Humanitarni SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022 i aktivan je u svim mrežama. Cena poruke je 100 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: