13.000 đaka na kursu za teroriste

Vlada Hamasa u Gazi proslavila je "maturu" oko 13.000 srednjoškolaca koji su proveli poslednjih šest dana učeći kako da budu teroristi.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

21:15

Default images

Hamasovi kampovi za obuku namenjeni tinejdžerima podrazumevaju obuku za rukovanje oružjem, prvu pomoć, samoodbranu i kurs "podizanja bezbednosti" - časove za identifikovanje izraelskih špijuna, prenosi "Vašington tajms".

Foto: Beta/AP
13.000 srednjoškolaca prošlo je program pod nazivom "Futuva" na nekoliko lokacija u pojasu Gaze, a trenirali su ih pripadnici vojnog krila Hamasa - brigade Izedin al-Kvasam .

Broj onih koji su završili kurs znatno je veći u odnosu na prošlu godinu, kada je trening prošlo 5.000 tinejdžera. Program su inicirala ministarstva obrazovanja i unutrašnjih poslova.
Foto: Beta/AP
Na svečanosti se obratio i Hamasov premijer Ismail Hanija, koji je negativno govorio o Izraelu. On je istakao i program obuke za žene-samoubice.

Ministar unutrašnjih poslova Fathi Hamad je izjavio da je ovo bila priprema za rat sa Izraelom, koji "visi u vazduhu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: