Nema posledica po zdravlje Užičana

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da nije bilo štetnih posledica po zdravlje Užičana zbog zabrane korišćenja vode za piće iz gradskog vodovoda.

Izvor: Beta

Sreda, 15.01.2014.

11:53

Default images

Zabrana je doneta 26. decembra zbog zagađenja jezera Vrutci iz koga se Užice snabdeva vodom za piće.

Na vanrednoj sednici gradske Skupštine u Užicu posvećenoj problemu vodosnabdevanja u tom gradu, Đukić Dejanovićeva je rekla da su sve preventivne mere dale rezultate i da Užičani imaju razloga da veruju zdravstvenim institucijama.

Ona je istakla da u užičkom Domu zdravlja nema infekcija.

Ministarka je navela da su od 14. decembra nadležne republičke institucije bile u stalnoj komunikaciji sa sanitarnom inspekcijom Zlatiborskog okruga i gradskim Zavodom za javno zdravlje u Užicu.

Državni sekretar Ministarstva pravde Neđo Jovanović rekao je na današnoj sednici gradske skupštine Užica da je nedopustiva politizacija slučaja zagađenja vode u užičkom vodovodu.

Jovanović je rekao da su u proteklih deste godina sve stranke učestvovale u gradskoj vlasti u Užicu.

"Smatram da niko ne može biti oslobođen od moralne odgovornosti prema prirodnim resursima i prirodi, a krivičnu će utvrditi nadležni organi", rekao je Jovanović.

U osnovnom tužilaštvu u Užicu je, kako je naveo Jovanović, otvoren predmet radi utvrđivanja činjenica koje su dovele do zabrane korišćenja vode za piće u Užicu zbog pojave algi u jezeru Vrutci.

Jovanović je rekao da se istražuje period koji je "prilično dug i akteri koji su učestvovali u tim dešavanjima su pojedinci, preduzeća i institucije".

Vanrednoj sednici Skupštine Užica prisustvuju i predstavnici Srbijavoda i drugih nadležnih službi uključenih u rešavanje problema vodosnabdevanja.

U toku su radovi i na spajanju gradskog vodovoda u Užicu sa izvorištem u opštini Čajetina kako bi oko 60.000 građana ponovo dobilo vodu za piće.

Užičani se, u međuvremenu, snabdevaju iz cisterni i kupuju flaširanu vodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: