Iz prevoza nestalo 700 kontrolora

Putnicima u gradskom prevozu u Beogradu karte će pregledati samo 290 kontrolora firme "Apeks", jer grad neće produžiti ugovore njihovim kolegama iz GSP-a.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

08:33

Default images

Kako podseća Blic, Grad Beograd je letos, preko Gradskog saobraćajnog preduzeža "Beograd" angažovao oko 700 kontrolora kako bi se povećala upotreba kartica kompanije Bus plus, tako da je u jednom periodu u javnom prevozu bilo oko 1.000 uniformisanih kontrolora.

Međutim, većini kontrolora angažovanih preko GSP-a istekao je ugoovo o privremeno-povremenim poslovima 10. decembra, a manji broj njih prestao je da radi 31. decembra 2013.

Pošto je u međuvremenu došlo do kadrovskih promena u Sekretarijatu za saobraćaj, Direkciji za javni prevoz, kao i u GSP-u, promenjena je i politika u vezi s kontrolom karata u javnom prevozu. Pošto budžetom Grada nije planirana isplata zarada kontrolorima zaposlenim preko GSP-a, kontrolu karata od sada obavlja samo firma "Apeks", piše "Blic".

Iz te kompanije, pak, za "Blic" kažu da novonastala situacija ne utiče na rad njihovih službenika u sistemu Bus plus. "I dalje zapošljavamo 290 kontrolora i u tom smislu za sada nema izmena", rečeno je listu u "Apeksu".

Ostaje, međutim, nejasno kako će se obavljati kontrola karata sa dve trećine manje onih koji tu kontrolu vrše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: