Izrael uzvratio bombama Hamasu

Izraelsko vazduhoplovstvo bombardovalo je dva cilja u pojasu Gaze, kao odgovor na raniju raketnu paljbu iz tog palestinskog područja, potvrdila je armija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2014.

18:56

Default images

Pogođen je "jedan vojni kompleks i teroristička infrastruktura", kako je rekao vojni portparol.

Oba cilja pripadaju Hamasu, koga izraelska armija smatra krivim što nije sprečena raketna vatra.

Palestinci iz pojasa Gaze ispalili su danas popodne dve rakete na jug Izraela, ubrzo nakon sahrane bivšeg izraelskog premijera Ariela Šarona na porodičnoj farmi, u tom delu zemlje.

Rakete su pale na otvoreno polje i nisu izazvale povrede ni štete.

Izrael je pojačao bezbednost povodom sahrane blizu granice s pojasom Gaze i upozorio Hamas, koji vlada tim područjem, da ne dopusti raketiranje tokom ceremonije kojoj su prisustvovali mnogi strani zvaničnici.

Jedan izraelski bezbednosni izvor rekao je da je Izrael poručio vlastima u Gazi da spreče svaku raketnu vatru za vreme sahrane.

"Jasno im je rečeno da će danas biti vrlo loš dana za svakog tamo ko testira izraelsko strpljenje", rekao je anonimni izvor.

Bezbednosne snage rekle su da je Izrael razmestio protivraktni štit "gvozdena kupola" kraj Šaronovog ranča "Javor", koji su ranije pogađale rakete iz Gaze, navode izraelski mediji.

Dve rakete ispaljene su i jutros iz pojasa Gaze, ali izgleda nisu pale u Izrael, saopštila je izraelska armija samo nekoliko sati pre Šaronove sahrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: