Moguć kraj istrage ubistva Ćuruvije

Premijer Ivica Dačić izjavio je da je očigledno da se došlo do novih informacija koje mogu da omoguće da se završi istraga o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2014.

16:34

Default images

On je rekao i da bi te informacije doprinele tome da se eventualno podignu optužnice i kazne krivci.

Dačić je novinarima, nakon obilaska manifestacije "Beograd najmlađima", rekao da je njemu lično, ali i svima koji su na neki način bili u vlasti pre 2000. godine veoma značajno da se zna da će svi koji su počinili krivično delo odgovarati.

Premijer Srbije je istakao da ne želi da komentariše istragu o ubistvu Ćuruvije s političkog aspekta.

"Želim samo politički da kažem, imajući u vidu da se to dogodilo pre 2000, da je za nas, za mene lično, a siguran sam i za Aleksandra Vučića i sve nas koji smo na neki način bili u toj vlasti pre 2000, veoma značajno da svi znaju da će svako ko je počinio krivično delo odgovarati. I tada i sada, bez obzira na političku pripadnost", rekao je Dačić.

On je rekao da nije dobro da se u novinama objavljuje tok istrage što je, kako kaže, više puta i ponovio, jer se na taj način dovode u opasnost i ljudi koji rade na tim slučajevima.

Govoreći o istrazi o ubistvu Ćuruvije Dačić je rekao da je sve u rukama nadležnih državnih organa i da ne želi da najavljuje dalja dešavanja u vezi s tim slučajem.

"Ali pošto postoje pitanja zašto se toliko dugo čekalo, želim da kažem da ova vlada nije ništa čekala, niti se radi o tome da je neko sakrivao neke informacije. Očigledno da je došlo do novih informacija koje mogu da omoguće da se istraga završi i da se eventualno podignu odredjene optužnice i sankcionišu krivci. To mora da bude rad institucija sistema", poručio je Dačić.

Bivši šef DB Rade Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak Miki biće okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije, piše današnji "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: