VB: Protest zbog ubijenog Dugana

Nekoliko stotina ljudi protestovalo je danas ispred policijske stanice u Londonu, negodujući zbog presude u slučaju ubistva Marka Dugana (29) avgusta 2011.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.01.2014.

20:50

Default images

Protest je organizovan ispred policijske stanice u Totenhemu, na severu Londona, povodom presude, prema kojoj su policajci postupili po zakonu kada su u avgustu 2011. Dugana, što je u to vreme dovelo do demostracija širom zemlje, u kojima je poginulo petoro ljudi.

Mark Dugan, star 29 godina i otac šestoro dece, ubijen je pošto su naoružani policajci zaustavili taksi u kome se nalazio, izveštava AFP.

Utvrđeno je da je Dugan imao pištolj u vozilu, ali ga nije držao u ruci kada je u njega ispaljen fatalni hitac, već ga je prethodno izbacio na obližnji travnjak, izveštava AFP.
Foto: Beta/AP
Ovih dana je, ipak, presuđeno da je policija u tom slučaju postupila prema zakonu.

Demonstrantima, koji su nosili transparente na kojima je pisalo "Pravda za Marka Dugana", skandirajući da su policajci ubice, obratila se i Duganova tetka Kerol koja je istakla da njen sestrić nije iz porodice kriminalaca i nije prvi koji je nepravedno stradao od ruku britanske policije, već da takvih slučajeva ima na hiljade.

Demonstranti su odali poštu Duganu minutom ćutanja i simboličnim puštanjem 20 belih golubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: