Podrška SB UN iračkoj vladi

Savet bezbednosti UN saopštio je da snažno podržava iračku vladu u nastojanjima da povrati delove zemlje koje su zauzeli militanti povezani sa Al Kaidom.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.01.2014.

19:25

Default images

U saopštenju se navodi da svih 15 članica tog tela UN podržava iračkog premijera Nurija al Malikija u borbi protiv islamista u provinciji Anbar, koja pokriva područje od zapadnih predgradja Bagdada do sirijske granice, prenela je agencija AFP.

SB UN je osudio napade ekstremista organizacije "Islamska država Iraka i Levanta" i pohvalio "veliku hrabrost" iračkih bezbednosnih snaga u Anbaru.

Pored toga, SB je apelovao na "iračka plemena, lokalne zvaničnike i pripadnike iračkih bezbednosnih snaga u provinciji Anbar da nastave, prošire i ojačaju saradnju u borbi protiv nasilja i terora" i naglasio "veliku važnost nastavka nacionalnog dijaloga i jedinstva".

Militanti su prošle nedelje zauzeli grad Faludžu, zapadno od Bagdada, kao i delove prestonice provincije Anbar - Ramadija, što je prvi put od američke invazije na Irak 2003. godine da su islamisti stekli takvu prednost u većim iračkim gradovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: