Bela kuća protiv sankcija Iranu

Bela kuća nada se da Kongres SAD neće usvojiti uvođenje novih sankcija Iranu, izjavio je večeras njen portparol Džej Karni.

Izvor: B92

Petak, 10.01.2014.

23:45

Default images

"Nadamo se da Kongres neće usvojiti takve sankcije, zbog negativnog efekta koje bi one mogle da imaju na pregovore (o iranskom nuklearnom programu) koji su u toku, kao i na mogućnost rešavanja tih problema na miran način", rekao je Karni.

"Mislimo da te mere neće biti neophodne, kao i da neće biti usvojene", rekao je Karni i dodao da će se, ako budu usvojene, "predsednik (SAD Barak Obama) usprotiviti ulaganjem veta".

Pregovori Irana i šest sila (Kine, SAD, Rusije, Francuske, Britanije i Nemačke) okončani su 24. novembra u Ženevi predlogom da 20. januara počne sprovođenje prelaznog sporazuma, važnog za rešavanje spora oko nuklearnog programa Irana.

Taj sporazum predviđa da Teheran ograniči obogaćivanja uranijuma u periodu od šest meseci, tokom kojih Iranu neće biti uvođene dodatne ekonomske sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: