Nacionalisti najavljuju ujedinjenje

Lider Britanske nacionalne stranke Nik Grifin izjavio je da nacionalističke grupe nameravaju da naprave savez posle izbora za Evropski parlament.

Izvor: B92

Petak, 10.01.2014.

23:32

Default images

Grifin je rekao u intervjuu za agenciju AP da će medju strankama koje će verovatno priključciti tom savezu biti i madjarska partija Jobik i grčka Zlatna zora.

Lider BNS je u Atini, gde boravi kako bi pružio podršku Zlatnoj zori, naveo je i da je pritisak grčkih vlasti na tu stranku "potpuno protivzakonit".

"Sve nas demonizuju... zato mislim da je veoma logično da se "demoni" udruže", rekao je Grifin. On je kazao da očekuje da saveznici BNP na majskim izborima osvoje mesta u najmanje pet od 28 zemalja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: