Fajon: Niko ne traži vize za CG

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon kazala je danas da ne očekuje da ijedna članica Evropske unije zatraži suspenziju bezviznog režima prema Crnoj Gori.

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2014.

10:13

Default images

Ona je podsetila da sutra stupa na snagu mehanizam za privremenu suspenziju bezviznog režima, koji do sada nije postojao u EU, a koji predviđa da zemlja članica Unije može da zatraži ukidanje vizne liberalizacije kada iz pojedine države dodje do drastičnog povećanja ili ilegalnih emigranata ili takozvanih azilanata.

"U slučaju Crne Gore, ne očekujem nikakve opasnosti. Do sada nijedna zemlja EU nije najavila da će zatražiti aktiviranje mehanizma suspenzije bezviznog režima", kazala je Fajon za Dnevne novine.

Ona je pozvala crnogorske vlasti da i dalje ispunjavaju sve mere koje su nužne za ostanak bezviznog režima.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se ta zemlja suočava sa problemom lažnih azilanata, ali u mnogo manjem obimu od ostalih država regiona, zbog čega nije izložena opasnosti od ukidanja bezviznog režima.

"Igra brojki je jednostavno takva da za Crnu Goru ne postoji opasnost od ponovnog vraćanja viza, a očekujem da se to neće desiti ni ostalim državama Zapadnog Balkana", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: