Džihadisti ubili 24 pobunjenika

Na severu Sirije džihadisti su ubili najmanje 24 rivalska pobunjenika, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Nedelja, 05.01.2014.

14:27

Default images

Još od petka besne borbe izmedju pobunjenika i snaga odanih Islamskoj državi u Iraku i Levantu (ISIL), ogranku Al-Kaide koji je ušao u Siriju usred oružane pobune protiv predsednika Bašara al-Asada krajem proleća prošle godine, preneo je AFP.

Nasilje izmedju te dve strane besni otkako su pobunjenici, zajedno sa radikalnim islamistima, napali kontrolne punktove i baze koje vodi ISIL, optužena za nedela prema drugim pobunjenicima, aktivistima i civilima u oblastima u kojima je aktivna.

ISIL nastoji i da, kako se tvrdi, preuzme kontrolu nad ključnim putevima i kontrolnim punktovima od pobunjenika, optužujći neke protivnike Asada da služe interesima režima.

ISIL je napao pobunjenike u jednom selu u severnoj provinciji Alepo (najmanje 10 ubijenih u subotu), zatim u Hreitanu (pet ubijenih u subotu), u Idlibu četiri i Haremu.

Borbe su se danas premestile u novu provinciju, u gradove Tabka i Raka na severnoj granici s Turskom.

U odvojenoj akciji, džihadistička grupa Front al-Nusra ubila je deset vladinih vojnika dok je ISIL aktivan i u Iraku gde je ove sedmice preuzeo kontrolu nad gradom Faludžom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: