Vozače i kontrolore čuvaće policija

U vozilima gradskog prevoza uskoro će, zbog učestalih napada na vozače i kontrolore, dežurati policajci u civilu.

Izvor: B92

Nedelja, 05.01.2014.

16:34

Default images

Privremeno veće Beograda najavilo je da će policajci u civilu dežurati na linijama na kojima je bilo najviše incidenata.

"Privremeni organ grada Beograda upoznat je sa problemom nasilja nad vozačima i kontrolorima u javnom prevozu. Tokom današnjeg dana već
je održan sastanak sa predstavnicima MUP-a Srbije na kome je dogovorena tešnja saradnja između Gradskog saobraćajnog preduzeća, Sekretarijata za saobraćaj i Brigade Beograd MUP-a Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u GSP-u organizovan broj dežurnog telefona koji već imaju svi vozači, putem kojeg će moći da u realnom vremenu da prijave napad, a taj telefon je, istovremeno, direktno povezan za policijom koja će reagovati.

"Privremeni organ će u saradnji sa GSP-om u najkraćem periodu krenuti sa uvodjenjem sistema video nadzora u svim vozilima javnog
prevoza, kao i tastera za hitne situacije, kako bi se ovakvi napadi sprečili u najvećoj mogućoj meri", navodi se.

Vozači i kontrolori gradskog prevoza u Beogradu najavili su za četvrtak protest zbog "učestalih brutalnih napada na saobraćajno osoblje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: