Irak: Ubijeno 55 ekstremista

Iračke bezbednosne snage ubile su u blizini gradova Faludža i Ramadi 55 pripadnika ekremističkih grupacija povezanih sa Al Kaidom, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: B92

Subota, 04.01.2014.

18:13

Default images

"Desetine naoružanih ljudi ubijeno je večeras u dve operacije. U prvoj je u blizini grada Ramadi ubijeno 25 pripadnika grupacije Islamska država Iraka i Levanta (ISIL). Kasnije je bio veliki skup ISIL-a, kada je ubijeno još 30 ljudi", rekao je general Ali Gajdan Madžed.

Sukobi u provinciji Anbar izmedju lokalnih plemena i policije sa jedne, i pripadnika Al Kaide sa druge strane, izbili su u ponedeljkak, kada je policija rasformirala sunitski kamp, gde su održani antivladini protesti.

Sukobi su se proširili i na grad Faludža nad kojim su kontrolu danas preuzeli pripadnici ekstremističkih grupacija povezanih sa Al Kaidom.

Samo juče u sukobima je poginulo 32 civila i 71 pripadnik Al Kaide.

U većinski sunitskoj provinciji Anbar više od godinu dana traju demonstracije protiv Nurija el Malikija, šiita koga optužuju da je marginalizovao sunitsku zajednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: