"CG da razvija slobodu medija"

Šef Delegacije EU u CG Mitja Drobnič izjavio je da će svako zastrašivanje ili napad na novinare biti tretirani negativno u pregovorima o pridruživanju EU.

Izvor: Tanjug

Subota, 04.01.2014.

19:22

Default images

Drobnič je rekao da je poštovanje ljudskih prava u Crnoj Gori poboljšalo i da je tokom protekle godine zabeleženo više pozitivnih primera.

Dodao je, međutim, da sloboda medija predstavlja još jedan značajan segment ljudskih prava i da mediji takođe predstavljaju ključni deo društva koji pomaže da se rasvetle pojedinačni slučajevi kršenja ljudskih pava.

"Stoga je važno da Crna Gora nastavi da razvija slobodu medija. Svako zastrašivanje ili napad na novinare tretiraće se krajnje negativno u okviru pregovora o pridruživanju EU”, rekao je Drobnič za agenciju MINA, preneli su podgorički mediji.

Istakao je da svi stari i noviji slučajevi pretnje i nasilja moraju temeljno da budu istraženi, a počinioci krivično gonjeni.

Veoma je važno da mediji poštuju prava građana. Stoga, vidim prostor za poboljsaja u profesionalnom I etičkim standarima medija, prvenstveno kroz njihovu samoregulaciju”, rekao je Drobnič.

U Nikšiću je sinoć napadnuta novinarka podgoričkog Dana Lidija Nikčević. Nepoznati napadač je Nikčevićevoj naneo više udaraca u glavu bejzbol palicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: