Praznična programska šema na B92

Povodom spekulacija o emisiji “Mentalno razgibavanje”, menadžment B92 saopštava da je od danas zaživela praznična šema, koja će do trajati do 13. januara.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

15:03

Default images

“Od danas, 26. decembra, zaživela je naša praznična programska šema, koja će trajati do 13. januara. Ona podrazumeva izmene nekih termina emitovanja novogodišnjih specijala, kako na televiziji tako i na radiju. Uvereni smo da će ova programska šema zadovoljiti inače vrlo probirljivu publiku naše medijske kuće”, navodi se u saopštenju.

B92 se oglasio nakon mnoštva saopštenja, brojnih reakcija na društvenim mrežama i, kako je to neko zlonamerno hteo da predstavi, “zabrane emitovanja” “Mentalnog razgibavanja”.

“Sadržaj te emisije, kao i sadržaji drugih emisija koje se emituju na B92, nije i neće biti predmet debate bilo sa kim. Svoju hrabrost i profesionalizam naša medijska kuća je potvrdila već mnogo puta. Bili smo i ostali sinonim za slobodnu, visokoprofesionalnu medijsku kuću i tako smo bili posmatrani i van granica naše zemlje. U tom smislu, odlučno odbacujemo insinuacije da smo ukinuli ili na bilo koji način uticali i prepravili sadržaj neke emisije”, saopštava RDP B92.

B92 se zahvaljuje gledaocima, slušaocima i stručnoj javnosti na spremnosti da zaštite B92, kao i predstavnicima poličkog establišmenta na komentarima i pojašnjenju situacije, uz konstataciju da se neće odustati od planirane i najavljene programske šeme.

“Nismo spremni na kompromise koji remete naše uobičajeno i normalno funkcionisanje. Sa druge strane, sa žaljenjem konstatujemo da su neke od kolega bez dovoljno informacija ugrozili funkcionisanje B92, ali da ćemo mi i dalje sve svoje izazove rešavati u okviru naše kuće”, navodi se u saopštenju.

"Razgibavanje": Imali smo sastanak sa čelnim ljudima B92

Autori emisije "Mentalno razgibavanje" su u izjavi za “Blic” naveli da su imali sastanak sa čelnim ljudima na B92.

“Ne mogu puno da otkrivam, jer smo u nezavidnom položaju. Do 13. januara neće biti emisije, za dalje još ništa ne znamo. Zvanično objašnjenje koje smo dobili je da smo ‘skinuti’ zbog prazničnog programa”, rekao je Darko Mitrović.

Tokom dana se oglasilo i Udruženje novinara Srbije, koje je izrazilo zabrinutost i saopštilo da to udruženje smatra da je u interesu javnosti da se saznaju sve okolnosti koje su dovele do prekida emitovanja "Mentalnog razgibavanja" na Radiju B92.

Vučić: Vratite "Razgibavanje"

Potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić odbacio je tvrdnje da je uticao na emitovanje "Menatalnog razgibavanja" i nazvao ih besmislenim.

"Besmislene su tvrdnje da sam na bilo koji način uticao na odlaganje, suspenziju, ili ukidanje bilo koje misije na Radio-televiziji B92", naveo je Vučić u pisanoj izjavi.

On je istakao da je “opštepoznata činjenica da B92 nije naklonjena ni njemu, ni stranci koju vodi, ali da nikada nije imao bilo kakvu želju i potrebu da utiče na njen uređivački koncept”.

"Što se mene tiče, neću da se mešam u unutrašnja pitanja B92, niti bi me oni slušali, ali bi bilo lepo kada bi pomenuta dvojica autora emisije 'Razgibavanje' nastavila da rade svoj posao na isti način kao i do sada, jer bi bar jedna, u moru laži protiv mene i Srpske napredne stranke, bila razotkrivena", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: