Kovač: VBA - savremena služba

VBA obeležila je deset godina od kada je počela da radi pod tim imenom tokom kojih se, reformisala u savremenu kontraobaveštajnu službu, rekao je director VBA.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

12:59

Default images

Kako je Svetko Kovač, Vojno bezbednosna agencija istovremeno je uspešno rešavala bezbednosne probleme.

Na svečanosti u Velikoj ratnoj sali starog generalštaba Kovač je napomenuo da je prema vojnoj službi bezbednosti, u vreme kad je nešto pre više od deset godina počela njena transformacija u VBA, postojalo nepoverenje u javnosti, ali da se ta slika promenila što je i bio jedan od prioriteta.

Među problemima i zadacima koje je VBA rešavala u vreme transformacije Kovač je naveo one pristekle iz jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, borbu protiv organizovanog kriminala i aktivnosti u saradnji sa Tribunalom u Hagu.

Ministar odbrane Nebojša Rodić posebno je istakao zadovoljstvo što se ostvaruje civilna kontrola rada VBA i naglasio potrebu za još većom saradnjom sa civilnim sektorom.

Rodić je rekao da su promene evidentne i da to profesionalci vide.

Na svečanosti su dodeljene i plakete za uspešnu saradnju, načelniku generalštaba Ljubiši Dikoviću, najvišim poredstavnicima sudstva, Tužilaštva za organizovani kriminal, Tužilaštva za ratne zločine, skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, zaštitniku građana...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: