Članice "Pusi rajot" ponovo zajedno

Oslobođene članice ruskog pank benda "Pusi rajot", Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina, srele su se danas, dan pošto su puštene iz zatvora.

Izvor: B92

Utorak, 24.12.2013.

08:58

Default images

Aljohina (25) je po izlasku iz zatvora u centralnom gradu Nižnji Novgorod odletela avionom za Krasnojarsk kako bi se srela sa Tolokonjikovom (24), koja je puštena na slobodu iz zatvorske bolnice u tom gradu.

Tolokonjikova je prethodno izjavila da želi da provede najmanje nedelju dana sa svojom bakom u Krasnojarsku.

Devojke su se srele i zagrlile na aerodromu u tom gradu, prenosi izveštač Frans presa. Njima se pridružio i fotograf Denis Sinjakov, jedan od 30 aktivista "Grinpisa" optuženih za huliganizam na arktičkoj naftnoj bušotini u septembru. On je uz kauciju prošlog meseca pušten na slobodu.

Aljohina i Tolokonjikova oslobođene su na osnovu nedavno usvojenog zakona o amnestiji pošto su odslužile veći deo dvogodišnje kazne zatvora zbog performansa protiv Putina u Hramu Hrista spasitelja u Moskvi, tokom predsedničke kampanje u februaru 2012. godine. Očekuje se da će krivičnog gonjenja po istom zakonu biti oslobođeni i aktivisti "Grinpisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: