"I Nikolić da se pita o izborima"

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić rekao je da je trenutno najvažnije da Srbija nastavi sa evropskim integracijama i sveobuhvatnim ekonomskim reformama.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Utorak, 24.12.2013.

00:44

Default images

''To je u interesu građana, a odluka šta su državni prioriteti zavisi pre svega od dogovora Dačića i Vučića. Naravno, važno je čuti i stav predsednika Tomislava Nikolića. Svi ostali treba da izađu iz lanca svakodnevne polemike'', rekao je Antić Novostima' upitan kada će biti vreme za glasanje i zašto je samo SPS protiv izbora.

Antić je dodao da on ne razmišlja o izborima i da nije opterećen izborima i objasnio da nije tako, da bi verovatno onda radio samo na stvarima koje mogu doneti dnevnopolitičke poene, a od kojih građani Srbije dugoročno nemaju ništa.

Ministar saobraćaja je naglasio da Vlada strateški dobro vodi Srbiju i dodao da priče da će biti nove rekonstrukcije i promene premijera dolaze samo iz novinarskih krugova.

''O tome ništa nisam čuo ni od Ivice Dačića ni od Aleksandra Vučića. Štaviše, video sam da su reakcije na tu ideju poprilično negativne'', rekao je Antić odgovarajući na pitanje o spekulacijama da bi Dačić mogao da ustupi premijersku fotelju Vučiću, mimo vanrednih parlamentarnih izbora.

Komentarišući odluku SNS da napuste vlast u 11 opština, Antić je rekao da ne misli da se tu radi o „okretanju leđa“ SPS.

''To je deo procesa unutar SNS, koji u kontinuitetu reorganizuje stranku. Legitimno je da svaka partija donosi odluke koje su u njenom interesu. U osam opština, gde činimo vladajuću koaliciju, definisaćemo svoj budući status u odnosu na novonastalu situaciju'', rekao je Antić.

Na pitanje da li je spreman da vodi Beograd, kandidat za gradonačelnika Beograda, Antić je rekao da sa koalicionim partnerima PUPS i JS još nije razgovarano o tome i da nije doneta odluka.

Ali, dodao je on, postoji inicijativa beogradskog odbora SPS da predvodim listu i samim tim da budem kandidat za gradonačelnika. ''Pošto su sve moje aktivnosti do sada bile vezane isključivo za Beograd, nemam negativan stav kada je reč o tom predlogu'', rekao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: