"Novi medijski zakoni u 2014."

Srbija bi tokom 2014. trebalo da dobije novi set medijskih zakona - o javnom informisanju, javnim medijskim servisima i elektronskim medijima, kaže Mirković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.12.2013.

18:08

Default images

Saša Mirković, pomoćnik ministra kulture i informisanje, na okruglom stolu u organizaciji ANEM-a o medijskoj sceni, rekao je da je danas stigao pozitivan komentar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija na nacrt zakona o javnom informisanju.

Prema njegovim rečima, sada se očekuje komentar Ministarstva finansija kao i pravosuđa, takođe i Sekretarijata za zakonodavstvo, da bi se zatim, preko vladine Kancelarije za evropske integracije, zatražilo završno mišljenje iz Brisela.

Što pre stignu sva mišljenja, brže će nacrt ovog zakona stići pred vladu, a zatim predlog pred poslanike, rekao je Mirković.

Mirković je rekao i da se ubrzano radi na nacrtu zakona o javnim medijskim servisima i zakona o elektronskim medijima, objasnivši da je namera da se oni do Nove godine pošalju na desetak adresa na razmatranje, kako bi onda ti odgovori stigli odmah posle praznika.

Mirković je, govoreći o poglavlju 10, koje obuhvata medije i informaciono društvo, rekao da je prvi skrining planiran za maj, a zatim bilateralni za jul, te da se nada da će skriningom biti obuhvaćena pomenuta tri nova zakona, što bi omogućilo još moderniji pravni okvir.

Takođe je podsetio da je objavljen konkurs za projekte koje će Ministarstvo finansirati tokom 2014. i on očekuje da će 2015. koncept projektnog finansiranja biti preovlađujući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: