Nikolić: Još uvek me prisluškuju

Predsednik Srbije u intervjuu za B92 potvrdio da "afera prisluškivanje" nije okončana i da ga i dalje tajno prisluškuju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2013.

15:57

Default images

Tomislav Nikolić nije želeo da imenuje krivce, ali je istakao da je nezadovoljan radom jednog dela policije.

U intervjuu, koji možete videti večeras u 21 sat, saznaćete i šta predsednik danas misli o Miroslavu Miškoviću, Milanu Beku, kao i šta će raditi kad mu se završi mandat.

"Pre nekoliko dana kada je bila akcija Grom, pozvao me je predsednik Vlade i rekao 'predsedniče, krećemo u veliku akciju', a ja sam mu rekao da prekine, jer nas možda neko prisluškuje", rekao je Nikolić za B92.

On je na pitanje da li veruje da ga prisluškuju u Srbiji rekao da "misli da da".

"Zato ponekad u razgovoru sa nekim ljudima izgovorim neke stvari, da vidim da li će se pojaviti u medijima. I pojave se", rekao je Nikolić, istakavši da "ne curi iz Predsedništva".

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema informacije o tome da je neko od državnih funkcionera prisluškivan, pa ni predsednik Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u prednovogodišnjem intervjuu za B92 kaže da Srbija danas pred sobom ima nekoliko dilema koje mora da reši.

Prve dve su odnosi sa EU i prištinskom administracijom, gde treba odrediti dokle je Srbija spremna da ide.

"Mi nemamo zahtev da priznamo nezavisnost KiM, ali diplomate govore da će to biti uslov bez koga se ne može. Mene pomalo vređa ta statusna neutralnost EU jer ne možemo da budemo u istom položaju, osnivač UN Srbija i samostalno proglašeno Kosovo“, kaže Nikolić.

Za njega je treća dilema odnos sa Rusijom.

"Naša želja za ulaskom u EU je iskrena i prvi put se vidi da svi radimo na tome, ali onaj ko misli da može da zapostavi odnose sa Ruskom Federacijom se grdno vara. Evropska unija ne želi da zapostavi odnos sa Rusijom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: