Jelen rogovima izbo vlasnika

Penzioner Tomislav Vasić iz Sirakova kod Velikog Gradišta, nastradao je kada ga je rogovima izbo jelen lopatar, o kojem se starao godinama.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 22.12.2013.

23:35

Default images

Nesreća se dogodila 18. decembra uveče, na imanju Ranč, koje je vlasništvo nastradalog Tomislava. Na ovom imanju on je godinama brinuo o tri srne i srndaću, kao i o jelenu lopataru, kojeg je nabavio dok je još bio lane.

U trenutku kad je Tomislav iz "boksa" izveo jelena, teškog oko 350 kilograma, kako bi ga nahranio, ovaj je nasrnuo na njega. Njegovo beživotno telo pronašao je unuk, koji je odmah pozvao policiju. Pošto su uspavali jelena, izvršena je analiza tragova krvi nađene na njegovim rogovima, za koju je potvrđeno da pripada Tomislavu.

- Obdukcijom je utvrđeno da je Vasiću jelen rogovima naneo teške povrede grudnog koša i vrata, zbog kojih je nastupila trenutna smrt - saznajemo iz istrage. Otkako se desila tragedija, meštani kažu da se sa Ranča neprestano čuje rika jelena, pa pretpostavljaju da on tako doziva gazdu, koji ga je obilazio dva puta dnevno. Upozoravali smo Tomislava da vodi računa, jer je jelen ogroman, ali nam je on govorio da ništa neće da mu se desi, pošto mu ovaj jede iz ruke - kažu meštani Sirakova. Vasić je sahranjen u nedelju na seoskom groblju, u crkvi koju je sam podigao. O sudbini jelena zasad se ne zna ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: