Ukradeni pokloni za siromašnu decu

Ukradeni su skoro svi slatkiši i igračke prikupljani u višednevnoj humanitarnoj akciji "Slatkiš za osmeh" za socijalno ugroženu decu, saznaje novosadski 021.

Izvor: 021.rs

Petak, 20.12.2013.

17:21

Default images

U petodnevnoj akciji sakupljeno je oko sedam džakova slatkiša, igračaka i školskog pribora, od čega je većina ukradena.

Volonteri su od ponedeljka sakupljali slatkiše, od kojih je trebalo danas da naprave paketiće i odnesu deci. Sve sakupljeno čuvano je u ormarićima na novosadskom Medicinskom fakultetu, koje je neko obio, najverovatnije jutros.

"Sakupljani su slatkiši u holu fakulteta tokom cele nedelje, svakog dana od 10 do 14 sati, sa namerom da se naprave novogodišnji paketići i poklone u humanitarne svrhe, kao i svake godine što radimo. Danas je bilo u planu da se naprave paketići i odnesu deci, ali je neko ili su neki provalili u ormariće i odneli slatkiše. Ostali su prazni džakovi sa svega nekoliko igračaka, dok su svi slatkiši uzeti", kažu za 021 organizatori ove akcije.

Kamere inače postoje na vratima sa ulice i prema Farmaciji, ali ne i kod ormarića, tako da se još ne zna ko je lopov. "Portiri pregledaju snimke, pa se nadamo da će uspeti da nešto saznaju. U slučaju da uspemo da vidimo ko je, ozbiljni smo u nameri da slučaj prijavimo policiji", navode organizatori.

Novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša, grickalica, sokića, školskog pribora i igračaka namenjenih za socijalno ugrožene mališane organizovao je Komitet za ljudska prava i mir, jedan od šest komiteta u okviru IFMSA-Serbia (Međunarodna asocijacija studenata medicine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: