Šešelju operisan tumor u Holandiji

Lider radikala Vojislav Šešelj operisan je danas u Holandiji, rekao je Tanjugu potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.12.2013.

17:34

Default images

Hirurški mu je odstranjeno 30 centimetara debelog creva, izjavio je Mirčić.

On je kazao da je Šešelju operisan tumor na debelom crevu. Mirčić je dodao da je, prema informacijama kojima raspolaže, operacija bila uspešna, a lider radikala se zbog postoperativnog procesa, nalazi u bolnici, u kojoj će ostati do daljeg.

"Lekari misle da je tumor na debelom crevu posledica stresnih situacija u kojima se Šešelj našao, a moje lično mišljenje je da su stresovi nastali posle lošeg rezultata SRS na izborima 2012. godine pa nadalje", rekao je Mirčić agenciji Beta.

Mirčić je naveo da Haški tribunal nije otkrio u kojoj je bolnici Šešelj smešten.

"U ranije zakazanu posetu otišli su supruga Jadranka Šešelj i sin Aleksandar Šešelj. Oni ga danas nisu videli, ali bi trebalo da se vide narednih dana. Šešelj je suprugu i sina pozvao telefonom i razgovarali su", rekao je Mirčić.

Mirčić je naveo da je Haški tribunal odgovoran za sve što se događa Vojislavu Šešelju.

"Potpuno je jasno da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje posledica i pravde i prava koji se sprovode u Haškom tribunalu i na to su upozoravali i on i SRS", rekao je Mirčić.

Šešelj je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

U pritvoru tog suda je od 24. februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao čim je obelodanjena optužnica protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: