"Antić je bio obmanut"

Oliver Antić je pokazao odgovornost izlaskom iz SNS, pogrešio je jer je bio obmanut. Nema sukoba s Vučićem, kaže savetnica predsednika Stanislava Pak Stanković.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2013.

09:55

Default images

Ona je u "Kažiprstu" B92 dodala da će odluku o tome da li će Antić i dalje biti u Predsedništvu doneti predsednik Tomislav Nikolić.

"Oliver Antić je obmanut od strane Domagoja Margetića. Najavljena je konferencija sa dokazima za Mobtel, a sve je eskaliralo u nešto potpuno drugo i sve je dobilo potpuno drugu dimenziju", rekle je savetnica predsednika.

Ona je navela da predsednik uvek štiti svakog ko ima dokaze o nekom krivičnom delu, ali da je na Margetićevoj konferenciji došlo do "drugačije eskalacije, koju niko nije očekivao", da su optuženi savetnici potpredsednika Vlade, ali da Antić nije najavljivao tu konferenciju iz zle namere.

"Ljudski je grešiti. Sada odluka zavisi isključivo od predsednika Nikolića", rekla je Stanislava Pak Stanković. Komentarišući izjavu potpredsednice SNS Zorane Mihajlović da bi Antić trebalo da ode i iz Predsedništva, ona je rekla da "o tome ne odlučuje ministarka, već predsednik".

"Ni on se nije bavio savetnicima u Minsitarstvu energetike", kaže Stanislava Pak Stanković.

Na pitanje da li je Antić delovao sam, ona je potvrdila da je predsednik bio upoznat da će konferencija za novinare biti održana, a tokom gostovanja u "Kažiprstu" je istakla i da "predsednik vodi računa o svakoj reči koja izlazi iz Predsedništva i da je sa njim uvek sve usaglašeno". Stanislava Pak Stanković je odbacila i tvrdnje da je ta situacija jedna od onih koja ukazuje na razlike između Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića i da je reč o dubljem problemu u političkom smislu.

"To je jedna lažna dilema. Ne postoji sukob između predsednika Nikolića i predsednika stranke Vučića. Oni su napravili zajedničku ideju i politički koncept. Danas nju razvija Vučić, kao predsednik SNS, a Nikolić kao predsednik Srbije. To je ideja bolje, kvalitetnije i prosperitetnije zemlje. Nema podele na Tomine i Vučićeve, već ima podele na one koji hoće da rade i stvore bolju Srbiju i na one koji neće da rade i koji potpomognuti novcem tajkuna žele sve da razore. Ima onih koji ne žele da rade tom neverovatnom brzinom kojom radi Vučić. Ne odgovara svima da Srbija krene napred, već žele da samo oni idu napred", rekla je savetnica predsednika.

Nikolićeva savetnica je navela da nema nerazumevanja između Predsedništva i Vlade Srbije, kao i da nije postojao neki nesporazum pre Nikolićeve posete Rusiji, kada je predsedniku Vladimiru Putinu rekao da neko u Vladi ne radi dobro.

"Zaista nema. Vlada i kabinet predsednika su u stalnoj komunikaciji, to je bilo očigledno kada su se rešavala ključna pitanja kao što su implementacija Briselskog sporazuma i evrointegarcije. Nema šuma na vezama. Postoji nešto što su pojedine političke opcije i pojedini mediji spinovali, da prave sukob od nečega čega nema. Postoje samo sinhroni napori i akcije da unapredimo Srbiju. Predsednik je u Rusiji rekao da je bilo nekog nesnalaženja, a sada je sve potpisano", rekla je ona. Govoreći o ocenama da je Nikolić "promoter ruske priče u Srbiji", ona je rekla da predsednik radi samo za srpske interese.

"Predsednik ide u realizaciju onoga što je dogovoreno sa Vladom. Iskren je i otvoren u komunikaciji sa svima, on virtuozno vodi te sastanke. Predsednik je gotovo tri sata proveo u razgovoru sa predsednikom SAD Barakom Obamom, koji je iskazao zadovoljstvo na svemu što je urađeno u Srbiji u proteklih godinu i po dana. Predsednik je veoma harizmatičan i sagovornici se prijatno iznenade i opuste u razgovoru sa njim", rekla je ona.

Ocenivši da je predsedniku stalo do toga da promeni imidž Srbije, rekla je da sada svet vidi da je zemlja kredibilan partner.

"Promena slike je važna za Nikolića, pogotovo u SAD, jer smo na Zapadu loši momci. Ali i to se polako menja, sada smo kredibilan partner, partner kome se veruje, to je rekao i šeik Bin Zajed. To pokazuje i datum pregovora sa EU. Srbija nije pristala na sve, ali kada jeste, to je i sprovela. Nema zakulisnih igara, to partneri širom sveta prepoznaju", rekla je ona.

Ona je istakla i da predsednik praktično ne greši, a i kada dođe do greščica njegovih saradnika, one budu "naduvane" u javnosti.

"Razbio je predrasude. Ja samo želim da ga percipiraju kakav jeste, on je jedan normalan, otvoren čovek kome je Srbija na srcu, koji želi da promeni Srbiju nabolje. Svi treba da se menjaju, ovo prevazilazi jednog čoveka, jednu vladu, svako treba da bude aktivan činilac u svemu tome", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: