Dačić i Tači kandidati za Nobela?

Vođa albanskog kokusa u Kongresu lobira da dobije podršku za nominaciju Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir, saznaje Tanjug.

Izvor: B92

Sreda, 18.12.2013.

10:32

Default images

Kako je rečeno u srpskom kokusu, demokratski kongresmen iz Njujorka aktivno pokušava da dobije podršku svojih kolega za ovu incijativu, nakon čega će odlučiti da li će pisati Nobelovom komitetu.

Kongresmen Eliot Engel je tim povodom pozvao i srpski kokus, tražeći njihovu podršku, ali kokus još nije dao svoju konačnu reč, pošto čeka mišljenje Vlade Srbijepo tom pitanju.

"Nismo još odlučili, čekamo stav srpske vlade, a Engel kaže da je cilj njegove inicijative normalizacija odnosa Srbije i Kosova", kažu za Tanjug u srpskom kokusu.

Albanski kokus, koji predvodi Engel, pre dva meseca pokrenuo je inicijativu da američki Kongres usvoji rezoluciju o braći Bitići, ali ona još nije došla na dnevni red, pošto prvo treba da o njoj glasaju kongresni Potkomitet za Evropu i Komitet za spoljne poslove Kongresa.

Engel važi za jednog od najvećih pobornika kosovske nezavisnosti još od sredine devedesetih godina, a glavna ulica u Peći je 2005. godine dobila ime po njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

266 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: