Oliver Antić napustio SNS

Član Predsedništva SNS-a Oliver Antić obavestio vrh stranke da napušta SNS. Predsedništvo SNS nije jedinstveno po pitanju vanrednih izbora.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.12.2013.

18:43

Default images

Prema rečima potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića, Antić je ostavku uručio predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Stefanović je novinarima posle sednice Predsedništva rekao da o tome na sednici nije bilo veće rasprave i da je ostavka Olivera Antića prihvaćena. Podsetimo, Oliver Antić je i savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Radomir Nikolić je saopštio da će stranka izaći iz vlasti u 10 opština i da će biti smenjeni gradonačelnici Užica i Kraljeva.

Predložena je i smena 100 funkcionera SNS. Imena direktora javnih preduzeća koji će biti smenjeni još nisu poznata, jer će SNS predlog o smenama prvo dati Vladi Srbije.

Večeras je održana sednica Predsedništva SNS u centrali te stranke na Novom Beogradu, na kojoj se govorilo o smenama funkcionera i direktora javnih preduzeća te stranke.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) na večerašnjoj sednici nije postiglo saglasnost o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kazao je potpredsednik stranke Nebojša Stefanović.

"Postoje različiti stavove koje ćemo usaglasiti u narednom periodu", kazao je Stefanović.

On je naveo da bi konačna odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora trebalo da bude doneta na narednim sednicama predsedništva, a kako je naveo, to se očekuje početkom naredne godine.

"Ne želimo da donosimo ishitrene odluke, već će odluka biti potpuno u interesu građana i naroda", kazao je Stefanović.

Vučić za sada nema protivkandidata

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić jedini je kandidat za prvog čoveka naprednjaka na stranačkim izborima, zakazanim za 25. janura, izjavio je Stefanović.

Prema Stefanovićevim rečima, Vučić za sada ima pordršku 128 od ukupno 183 lokalna odbora.

Stefanović je rekao da je na današnjoj sednici predsedništva zvanično potvrdjeno da će stranački izbori biti 25. januara.

Član predsedništva SNS Vladimir Cvijan ranije je najavio da će biti protivkandidat Aleksandru Vučiću.

Stefanović je podsetio da je 1. januar rok za podnošenje kandidature.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

345 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: