Kongo: Nađeno 21 telo, ima i dece

Mirovna misija UN u Kongu saopštila je danas da su posle napada na istoku zemlje pronađena tela najmanje 21 osobe, među kojima ima i dece i žena.

Izvor: Tanjug
sxc.hu, arhiva
sxc.hu, arhiva

U saopštenju međunarodne misije MONUSCO se navodi da se veruje da su tri devojčice mlađe od 18 godina silovane i da su im odsečene glave, a pronađeno je i raskomadano telo jednog deteta.

"Među žrtvama ima i žena i dece, a najmlađe dete je imalo samo nekoliko meseci. Oni su pobijeni 13. i 14. decembra", u provinciji Severni Kivu, kaže se u saopštenju.

Lokalne organizacije građanskog društva optužile su za ovaj napad pripadnike pobunjeničke Oslobodilačke vojske Ugande ADF-Nalu, jedne od najstarijih, ali najmanje poznatih oružanih grupa koji imaju bazu u Demokratskoj Republici Kongo.

Napadi su se odigrali u nekoliko sela u blizini Benija, grada na oko 250 kilometara severno od Gome, glavnog grada provincije, prenela je agencija AFP.

Info

Na današnji dan, 7. oktobar

1806 - Ralf Vedživud u Londonu patentirao je indigo. 1813 - Padom Beograda u turske ruke ugušen je Prvi srpski ustanak i Turci su uspostavili upravni aparat i organizaciju

Razno sreda 7.10. 00:03 Komentara: 0
strana 1 od 37739 idi na stranu