"Napad hemijskim oružjem namešten"

Rusija je napala u Savetu bezbednosti UN SAD i njihove saveznike zbog određivanja krivca za napade hemijskim oružjem u Siriji u avgustu ove godine.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.12.2013.

23:53

Default images

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin rekao je u Savetu bezbednosti (SB) da je dramatičan napad 21. avgusta, koji je doveo do toga da sirijske vlasti pristanu da predaju svoje zalihe hemijskog oružja, bio "namešten" i da je predstavljao "veliku provokaciju".

Čurkin je to uporedio sa "manipulacijom javnim mnjenjem" koja je dovela do američke invazije u Iraku. On je pročitao novinarima šta je rekao članovima Saveta bezbednosti UN.

Sadašnji predsedavajući SB francuski ambasador Žerar Aro samo je rekao novinarima da su članovi Saveta imali "žestoku razmenu".

Konačni izveštaj tima stručnjaka UN naveo je da je hemijsko oružje verovatno upotrebljeno u Siriji nekoliko puta. U tom izveštaju se ne navodi ko je odgovoran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: