Harvard: Lažna dojava zbog testa?

Američki univerzitet Harvard objavio je da su četiri zgrade u njihovom kampusu u Kembridžu nedaleko od Bostona evakuisane zbog dojave o eksplozivu.

Izvor: Beta, AFP

Ponedeljak, 16.12.2013.

16:44

Default images

Policija još nije potvrdila, ali članovi studentskog tela na Harvardu tvrde da je do dojave došlo kako bi se odložio test.

Policija je dobila nepotvrđene informacije prema kojima je eksploziv postavljen u četiri zgrade tog univerziteta, navodi se na sajtu Harvarda. "Molimo vas da odmah napustite te zgrade", upozoreno je.

"Iz predostrožnosti, zgrade su evakuisane radi istrage. Prioritet Harvarda je bezbednost naših studenata i naših službenika", precizirano je.

Lokalna policija odmah je stigla to mesto, a pridružila joj se I jedinica za deaktivaciju eksploziva države Masačusets.

"Iz mera predostrožnosti, zgrade su evakuisane, dok se informacije proveravaju", naveo je ranije I Ajvi Lig na svom sajtu, udruženje više fakulteta.

Udruženje, takođe, dodaje da je ispražnjen Naučni centar, Tajer, Dvorana Sevir i Dvorana Emerson, prenela je agencija Rojters.

AP dodaje da su počeli završni ispiti, a da je danas bio jedan od završnih testova.

Harvardov kampus nalazi se u naseljenom gradskom području Kembridža nedaleko od Bostona.

Na Harvardu studira oko 21.000 studenata. Krajem novembra drugi prestižni američki univerzitet, Jejl, takođe je bio zatvoren na jedan dan posle upozorenja da se na njemu nalazi naoružani muškarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: