Đilas na proveri Skupštine DS?

U narednim danima, na adrese članova Glavnog odbora DS stići će zahtev da podrže inicijativu za što hitnije sazivanje vanredne izborne skupštine, pišu Novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

23:41

Default images

Prema saznanjima ovog lista, ideja je da peticija sa potpisima minimum 150 članova GO, koliko je potrebno za raspisivanje novih stranačkih izbora, u Krunsku stigne odmah posle novogodišnjih praznika, kako bi skupština bila zakazana već u februaru, a pre beogradskih i mogućih parlamentarnih izbora.

Prema saznanjima Novosti, počasni predsednik Boris Tadić, koji je poručio da "ne ruši Dragana Đilasa, ali da je spreman da ponovo obavlja posao lidera DS“, neće formalno stajati iza ove inicijative. Međutim, on je najbližim saradnicima već stavio do znanja da je spreman da Đilasu izađe na crtu, piše ovaj list.

Peticija za vanrednu skupštinu najverovatnije će krenuti iz nekog od podunavskih odbora, koji su još u junu, posle fijaska na izborima u Kovinu, Zemunu i Zaječaru javno zatražili da se na stranačkim organima preispita podrška vrhu demokrata.

Loši rezultati koje je DS postigla na Voždovcu, u Odžacima i Kovinu, još jednom su produbili unutarpartijske podele na dve glavne struje.

Prva, koju predvodi Đilas, i dalje insistira da stranka zbije redove i nastavi da jača opozicioni nastup. Druga struja zahteva da DS, sa novim rukovodstvom na čelu, pokuša da napravi dogovor o saradnji sa SNS.

Kako tvrde naši izvori, aktuelno rukovodstvo demokrata pokušaće da spreči nove lomove između ove dve frakcije, tako što će maksimalno odlagati zakazivanje naredne sednice GO.

Todorić: Nećemo mrvice sa naprednjačkog stola

Vladimir Todorić, koji je bio kandidat DS za predsednika opštine Voždovac, kaže nam da nema smisla preispitivati bilo čiju odgovornost za izborni rezultat, kada oni nisu održani u fer uslovima:

"Nismo zadovoljni rezultatom, ali DS je druga stranka po snazi u Srbiji. Nastavićemo da se borimo i budemo stožer okupljanja snaga koje misle drugačije. Nećemo nemo stajati sa strane i čekati mrvice sa naprednjačkog stola."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: