DS:Nasilje nad glasačima u Odžacima

Vojvođanski odbor DS saopštio da su glasači u opštini Odžaci doživeli nasilje i strah od "kriminalnih struktura koje su zavodile teror".

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

18:46

Default images

"Na lokalnim izborima u Odžacima povređeni su osnovni standardi izbornog procesa, slobode i javnosti izbornog procesa", saopštio je DS i dodao da je građanima prećeno, oduzimane su im lične karte i kupovani su glasovi.

DS je upozorio da su nepoznati počinioci upadali u kuće starijih građana, da je jedna porodica u Bogojevu pretučena, a napadani su i novinari.

"Demokratska stranka insistira da se svi počionici pronađu i sankcionišu. Neprihvatljivo je da se 2013. godine izbori sprovode uz kordone policije koji štite građane i biračka mesta, a u ovoj atmosferi straha i nasilja, svaki građanin koji je izašao da slobodno izrazi svoju volju pravi je heroj", dodao je DS.

U nedelju su u Odžacima održani lokalni izbori na kojima su se građani opredeljivali između deset lista, a najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka.

Izbore su obeležili incidenti na više biračkih mesta, kao i napadi na novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: