Naprednjaci pozivaju na izbore

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović posle pobede na Voždovcu rekao da je pravi trenutak za nove parlamentarne izbore. Knežević pozvao na pokrajinske izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2013.

21:57

Default images

Stefanović je proglašavajući pobedu sa više od 50 odsto glasova ponovio, kako je rekao, lični stav, koji se nekoliko puta čuo iz SNS u poslednje vreme.

"Ovo je veličanstvena pobeda, bliži smo 60 nego 50 odsto i to je dokaz da građani cene ono što radimo. Trenutak je za nove parlamentarne izbore. To je moj lični stav", rekao je prvi čovek beogradskog SNS-a.

Okupljeni su Stefanovićev poziv pozdravili povikom "Živeo", ali se posle njega u sedištu voždovačkih naprednjaka okupljenima obratio lider stranke Aleksandar Vučić, koji se zahvalio na podršci, ali i istakao da Srbija ima "pametnijih stvari od izlaska na parlamentarne izbore".

Vučić je rekao i da u tri opštine u kojima su se održali izbori SNS ima više glasova nego svi ostali zajedno, dok je Stefanović istakao da osim SNS koja će moći samostalno da formira većinu u opštinskoj vlasti, nijedna druga stranka na lokalnim izborima nije prešla 15 odsto, dok su neke na ivici cenzusa.

"Ovo je pobeda običnih ljudi, koji su izašli da pokažu da se neće pomiriti sa situacijom i da će poslati podršku Aleksandru Vučiću u borbi u kojoj pokušavamo da učinimo Srbije boljim mestom za život", rekao je Stefanović.

Knežević poziva na pokrajinske izbore

Naprednjaci su pozvali na raspisivanje i pokrajinskih izbora u Vojvodini, nakon trijumfa na lokalu u Odžacima.

Potpredsednik SNS Goran Knežević rekao je da ta stranka traži raspisivanje pokrajinskih izbora u Vojvodini i da posle nove ubedljive pobede SNS na lokalu postavlja pitanje legitimiteta vlasti u pokrajini.

"Uprkos strahovitoj kampanji i prebijanju njihovih aktivista, SNS je ostvario izuzetnu pobedu i to je pravi odgovor svima koji napadaju predsednika stranke Aleksandra Vučića i svim tajkunskim organizacijama koje pokušavaju da slome kičmu SNS-u", rekao je Knežević.

Knežević je rekao da se posle pobeda SNS u Kovinu, Srbobranu i Vršcu postavlja pitanje legitimiteta vojvođanske vlasti.

"Postavljam pitanje legitimiteta i posle odluke Ustavnog suda da statut Vojvodine proglasi neustavnim, pitanje je da li Bojan Pajtić može ostati na vlasti", rekao je Knežević.

On je dodao da su stigli podaci sa dva izborna mesta, ali da je izvesno da će SNS imati 16 od ukupno 27 mandata SO Odžaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: