Gotovo glasanje u tri opštine

U beogradskoj opštini Voždovac, u Kostolcu i Odžacima završeni lokalni izbori, na kojima građani biraju svoje predstavnike u lokalnim skupštinama.

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2013.

07:10

Default images

Biračka mesta otvorena su od sedam sati, a zatvorena u 20 sati, kada je završena i izborna tišina.

Na izborima na Voždovcu učestvovalo je 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10. Pravo glasa na Voždovcu ima 156.962 građana, Kostolcu 11.573, a u Odžacima oko 27.000 birača.

Sva biračka mesta na opštini Voždovac otvorena su i zatvorena na vreme, a oko 22 sata mogu se očekivati preliminarni rezultati izbora, rekao je Tanjugu predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

On je dodao da je glasanje proteklo bez problema.

U izjavi Agenciji Beta, Lukić je ranije rekao da se, upoređivanjem nekih ranijih izbornih procesa u opštini Voždovac, može očekivati da će ukupno danas glasati 35 do 40 odsto birača, što bi se moglo oceniti kao zadovoljavajuća izlaznost.

Prema njegovim rečima, na izborima nisu zabeležene neregularnosti i "sve protiče u najboljem mogućem redu, uz punu saradnju svih članova biračkih odbora i izborne komisije, kako u stalnom tako i u proširenom sastavu", rekao je Lukić. Prema podacima izbornih štabova Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, izlaznost na današnjim lokalnim izborima u Odžacima, koji su završeni u 20 sati, bila je nešto preko 66 odsto.

U Izbornom štabu naprednjaka Tanjugu je rečeno da je dvadesetak minuta pre zatvaranja biračkim mesta izlaznost bila 65,23 odsto, te da se očekuje da će konačna izlaznost biti izmedju 66 i 67 posto.

Sličnim podatkom barataju i u Izbornom štabu Demokratske stranke, gde je Tanjugu rečeno da je izlaznost 65 procenata, s tim što nemaju konačne podatke za nekih 20 odsto biračkih mesta, ali procenjuju da će konačna izlaznost biti oko 66 posto.

Biračka mesta u opštini Kostolac zatvorena su večeras na vreme, u 20 sati, a glasanje na lokalnim izborima je proteklo bez incidenata, rekao je večeras Tanjugu predsednik opštinske Izborne komisije Milojko Lalić.

Prema rečima Lalića, do 17 časova izašlo je 47,41 odsto upisanih birača, što znači da je do tada glasao 5.487 birača, a procenjuje se da je u tri poslednja sata, do zatvaranja birališta, svakog sata izlazilo još po pet odsto glasača.

Prema njegovim rečima, ovo je uobičajena izlaznost za to područje, do sada nije bilo incidenata, a preliminarni rezultati se mogu očekivati posle 21.30. U birački spisak upisano je 11.571 birača. Na voždovačkim izborima "nadmeću se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

U toj beogradskoj opstini učestvuju i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Djilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Građani Kostolca glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaju i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Na izborima učestvuju liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

U Odžacima se bira 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači su "raspoređeni" na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci birači mogu da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe gracjana Zadružni blok i LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: