Napad na mirovnu misiju UN u Maliju

Samoubilački napad na mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na severu Malija bila je osveta saopštio je danas lider malijskih džihadista, Sultan Oud Badi.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2013.

18:59

Default images

U napadu su poginula dva pripadnika mirovne misije Ujedinjenih nacija iz Senegala. Sultan Oud Badi je saopštio da je napad odgovor na podršku koju su afričke zemlje pružile francuskoj vojsci u borbi protiv islamista u Maliju.

"Govorim u ime svih mudžahedina u Azavadu (severni Mali)", rekao je Badi i dodao da je operacija izvedena jer su afričke zemlje "poslale svoje vojnike da podrže borbu (francuskog predsednika) Fransoa Olanda u zemlji islama".

Badi je poznati islamista, koji je bio pripadnik nekoliko ekstremističkih grupa, preneo je AFP.

Napad u kojem su poginula dva pripadnika misije UN, dok ih je nekoliko povredjeno, dogodio se jutros u Kidalu.

Automobil-bomba eksplodirao je ispred ulaza u banku koju su čuvali pripandici UN, a toliko je bila snažna da je otvorila vrata na susednim kućama.

Kidal se nalazi 1.600 kilometara severoistočno od prestonice Malija Bamaka.

Savet bezbednosti UN je osudio ubistvo dva pripadnika mirovnih snaga UN iz Senegala koji su stradali u samoubilačkom napadu u Maliju.

Savet bezbednosti "osudjuje najoštrijim rečima napad koji su izveli nepoznati naoružani počinioci" u Kidalu u severnom Maliju, navodi se u saopštenju 15-članog tela objavljenom nekoliko sati nakon napada, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: