Bilt: Ublažiti sankcije Iranu

Nema razloga da Evropska unija u januaru ne ublaži neke sankcije protiv Irana, ocenio je ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2013.

18:05

Default images

Iranski pregovarači saopštili su u petak da prekidaju nuklearne pregovore sa svetskim silama u Beču kako bi se vratili u Teheran na konsultacije, nakon što je zvanični Vašington stavio na "crnu listu" više desetina kompanija i pojedinaca zbog kršenja sankcija SAD protiv Irana.

Predstavnici vlade u Teheranu su u Beču razgovarali o primeni ključnog sporazuma, dogovorenog prošlog meseca sa šest svetskih sila koje čine grupu P5+1 - Velikom Britanijom, Kinom, Francuskom, Rusijom i SAD, plus Nemačkom.

"Mislim da problemi u Beču zapravo i nisu problemi. To je naduvano. Nadam se da će u januaru snakcije biti ublažene. Ne vidim razlog da ne bude tako", rekao je Bilt za Rojters, na marginama konferencije u Monaku.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije sastaće se sledeće nedelje kako bi razmotrili predlog visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton o ublažavanju sankcija Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: