Sneg prekrio Jerusalim

Sa oko 37 centimetara snega, koji je napadao preko noći, Izrael je danas registrovao najveće snežne padavine u poslednjih 50 godina.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

09:43

Default images

Zabeleli su se Jerusalim i okupirana Zapadna obala, kao i palestinski gradovi Ramala i Vitlejem u blizini Jerusalima.

Saobraćaj u delovima Jerusalima je paralisan danas, a gradonačelnik Nir Barkat je pozvao vojsku da pomogne u snegu zarobljenim vozačima.

"Borimo se sa snežnom olujom velike snage", saopštio je Barkat.

Jedan od vremenskih prognozera je rekao na državnom radiju da se radi o istorijski velikoj snežnoj oluji.
Foto: Beta/AP
Najviša temperatura u Jerusalimu iznosiće danas oko dva stepena Celzija iznad nule, a preko noći će pasti ispod nule. Sneg pada od četvrtka i očekuje se da će padati i u subotu, preneo je AP.

Drugi dan zaredom, škole su zatvorene, a većina stanovnika je izgleda poslušala savet da ostane kod kuće.

Uprava Jerusalima je saopštila da je u snegu ostalo blokirano 540 vozila a da su vozači smešteni u Međunarodni konferencijski centar.

Glavni putevi koji idu u Jerusalim (nalazi se na 795 metara nadmorske visine) su zatvoreni, a policija preporučuje vozačima da privatnim vozilima ne idu na put. Mnoge ulice u samom gradu su neprohodne.

"Tek kad se smiri snežna oluja možemo da počnemo da čistimo puteve. Za sada se na sve načine trudimo da zbrinemo one koji imaju probleme zbog snežne oluje", rekao je Barkat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: