OEBS o skidanju tekstova s portala

Predstavnica OEBS Dunja Mijatović izrazila je zabrinutost zbog nedavnih ilegalnih uklanjanja priča sa poznatih medijskih internet sajtova u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

18:23

Default images

Hakovanje sajtova i blokiranje pristupa medijskog sadržaja predstavljaju jasno kršenje prava na slobodu izjašnjavanja.

“Internet pruža mogućnosti podrške tih prava i važan je za slobodan protok i pristup informacijama”, poručila je ona u saopštenju.

Ove nedelje su istraživačke priče uklonjene sa pojedinih medijskih sajtova, nakon što su bili “hakovani”, navodi se u saopštenju, a kao primer je naveden članak novinara Miodraga Sovilja, koji je uklonjen sa više sajtova, uključujući i sajt Centra za istraživačko novinarstvo.

Mijatovićeva je podsetila da su Nezavisno udruženje novinara Srbije i Vojvodine objavili zajedničko saopštenje kojim osuđuju ove incidente.

“Verujem u vlasti da će učiniti sve da zaštite postojanje kulture slobodnog interneta u Srbiji. Slobodan internet je preduslov za napredak slobode medija", poručila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: