"Srbija da ispita vrh RS"

"Slobodna republika" iz RS pozvala Beograd da ispita da li su ljudi na vodećim pozicijama u RS vršili krivična dela u sprezi s biznismenima iz Srbije i RS.

Izvor: Beta

Petak, 13.12.2013.

13:42

Default images

Udruženje je zatražilo i da se ispita poslovanje u Srbiji biznismena bliskih predsedniku RS Miloradu Dodiku, koji je "duboko umešan u kriminal" i zato mora da odgovara.

"Dok je u Hrvatskoj uhapšen bivši premijer Ivo Sanader, a u Srbiji Miroslav Mišković, u Republici Srpskoj se borba protiv kriminala, koju je pompezno najavljivao Dodik, završila spektakularnim hapšenjem dve daktilografkinje Fonda zdravstvenog osiguranja", rekao je predsednik udruženja Nikola Dronjak na konferenciji za novinare u državnoj novinskoj agenciji Tanjug.

Dronjak je upitao zašto je Mišković noć pred hapšenje pozvao Dodika i u čemu je tajna njihovog bliskog prijateljstva.

"U čemu je tajna vlasnika Zekstre Dragana Đukića, koji je duboko umešan u slučaj Veterinarskog zavoda i koji je budzašto kupio robnu kuću Boska u srcu Banjaluke, a ne izmiruje svoje odnose i sve zato što je u prijateljskim odnosima", rekao je Dronjak.

Dronjak je naveo da bi posebno trebalo istražiti slučaj mobilnog operatora "M-tel, koji je u vlasništvu Telekoma Srbije".

"Telekom Srbije je potpisao štetan ugovor sa Dodikovim kumom Milom Radišićem na 200 miliona konvertibilnih maraka", rekao je Dronjak.

Dronjak je dodao da je među najodgovornijima za loše stanje u RS i bivši ministar zdravlja RS i aktuelni ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić, takođe Dodikov kum, i da je zato Slobodna Republika održala miran protest ispred ambasade BiH u Beogradu.

"Odakle Dodiku novac za vilu u beogradskom elitnom naselju Dedinje? Kako uspeva da servisira kredit za tu vilu i kredit svog sina Igora Dodika od tri miliona konvertibilnih maraka koji su podignuti u Investicionoj razvojnoj banci za voćnjak", upitao je Dronjak.

Dronjak je više puta pohvalio vlast u Srbiji zbog borbe protiv kriminala i korupcije i štednje, dok je za rukovodstvo RS rekao da će tokom "otpakivanja Dejtonskog sporazuma u Sarajevu" biti spremno na trgovinu, jer je ucenjeno zbog kriminalnih radnji.

Upitan da li je istraživao eventualne veze tajkuna iz RS sa aktuelnom vlašću Srbije koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbija, Dronjak je odgovorio da "on to ne bi hteo da komentariše na taj način", ali da je Dodik bio blizak Demokratskoj stranci dok je Boris Tadić bio na vlasti.

"Ono što sigurno znam je da Dodik javnosti u RS želi da predstavi kao da je u idiličnim odnosima sa Aleksandrom Vučićem, a građani RS u Vučiću prepoznaju poslednju slamku spasa naroda sa obe strane Drine, jer se bori protiv korupcije dok Dodik ima vilu na Dedinju i teret kriminalnih afera koje bi trebalo rasvetliti", rekao je Dronjak.

Dronjak je rekao da udruženje Slobodna republika finansiraju građani RS dobrovoljnim prilozima i Srbi iz dijaspore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: