Napadnute prostorije DS kod Odžaka

Razbjen je izlog prostorija Demokratske stranke u mestu Deronje u opštini Odžaci, saopštio je danas Opštinski odbor DS.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 12.12.2013.

14:27

Default images

U opštini Odžaci se u nedelju 15. decembra održavaju se lokalni izbori.

"Aktivisti DS u Deronjama zatekli su razbijen izlog prostorija partije u centru sela. Vandalski čin se najverovatnije dogodio tokom noći,
policija je jutros obavila uviđaj, a očekuje se zvanično saopštenje nadležnih", piše DS.

Da su prostorije Demokratske stranke u mestu Deronje kod Odžaka, gde će u nedelju, 15. decembra biti održani lokalni izbori, demolirane, potvrdila je danas Tanjugu i portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Jerkovljeva je navela da se incident dogodio tokom prethodne noći i naglasila da DS zahteva od nadležnih organa da što pre otkriju i kazne počinioce tog "vandalskog dela".

"Nažalost, to je scena kojoj smo mogli da prisustvujemo prethodnih godinu i po dana širom Srbije i moguće je da se ovakve stvari dešavaju", rekla je Jerkovljeva.

Ona tvrdi da Srpska napredna stranka pred sve lokalne izbore stvara atmosferu u kojoj se "pristojni građani plaše da izađu na izbore jer ulicama patroliraju ljudi koji dolaze u crnim džipovima i popisuju građane, ulaze im u kuće, pozivaju ih na izbore, vode evidenciju o tome ko je izašao na birališta i pritom agituju za SNS".

Jerkovljeva tvrdi da SNS nema ni plan ni ljude sa kojima izlazi pred građane na lokalnim izborima, zbog čega se svi njihovi kandidati i sama stranka "kriju" iza lika lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Ona je navela i da SNS na izbore u Odžacima izlazi u koaliciji sa Romskom demokratskom partijom, koju su naprednjaci, tvrdi Jerkovljeva, u Novom Sadu prijavili za izbornu krađu i podneli krivičnu prijavu policiji, tvrdeći da raspolaže dokazima.

"Ali sve te optužbe za kupovinu glasova Srpska napredna stranka je zaboravila onog momenta kada je Romska demokratska partija, prvo u Novom Sadu, a sada i u Odžacima, ušla u koaliciju sa SNS", zaključila je Jerkovljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: