DS:SNS zloupotrebljava JP za izbore

Gradski odbor DS Novog Sada ponovo optužio SNS da nastavlja sa zloupotrebom novosadskih javnih preduzeća u svrhe predizborne kampanje u Odžacima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.12.2013.

15:58

Default images

DS u saopštenju zahteva od gradonačelnika Miloš Vučević da odgovori "zašto je nakon vozila JKP Zelenilo, i vozilo novosadskog javnog preduzeća SPENS upotrebljeno u izbornoj kampanji SNS".

Demokrate pitaju i "na osnovu čega pomoćnik direktora Spensa, Ognjen Cvjetičanin, koji je fotografisan u mestu Ratkovo u opštini Odžaci ispred vozila koristi službeno vozilo za stranačku kampanju".

Ta stranka navodi i da je "čudna koincidencija da se u Ratkovu, iza leđa pomoćnika direktora Spensa, nalazi Spensov kombi koji je očigledno iskorišćen za izbornu kampanju".

"Imajući u vidu jučerašnje skandalozno saopštenje JKP "Gradsko zelenilo" pretpostavljamo da su od kolega iz Zelenila čuli da je u opštini Odžaci, ipak, dobra hrana, pa tu svi svraćaju poslednjih dana". dodaje se u saopštenju.

DS je pozvala "Vučevića da preuzme odgovornost za zloupotrebu državnih resursa" i da "ukoliko ima još imalo uticaja zamoli javna preduzeća da svojim saopštenjima ne vređaju inteligenciju Novosađana".

Javno preduzeće "Gradsko zelenilo" saopštilo je juče, povodom tvrdnji DS da je vozilo tog preduzeća učestvovalo u stranačkoj kampanji SNS u Odžacima, da je vozilo u tom mestu bilo službeno.

Vozilo tog preduzeća bilo je juče u Odžacima nekoliko sati pre predizbornog skupa SNS, jer je vozač službenim kombijem išao u Ratkovo po robu, a na putu ka Ratkovu svratio je u Odžake da jede, navedeno je u saopštenju.

Tim povodom juče su reagovali i novosadski naprednjaci koji su optužili otužili DS da priprema novu nezakonitu zloupotrebu pokrajinskih resursa, povodom izbora u Odžacima zakazanim za 15. decembar.

Novosadski SNS tvrdi u saopštenju da je planiran početak podele zaliha iz Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine potencijalnim glasačima DS mimo, kako se navodi, ikakvih kriterijuma i regulativa koji su uobičajeni u radu te institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: